Bir Daha Vazgeçemeyeceğiniz Pastane Usulü Tel Tel Açma Tarifi!

Evde pastane lezzetinde pamuk yumuşaklığında açma hazırlamak artık mümkün! Doğru yöntemler ve bazı ipuçları ile sofralarınızı şenlendirecek bu tarifi kaçırmayın.

Bir Daha Vazgeçemeyeceğiniz Pastane Usulü Tel Tel Açma Tarifi!

Sabahın vazgeçilmez tatlarından biri olan açma, doğru yöntemler kullanıldığında pamuk gibi yumuşak ve tel tel ayrılan yapısıyla sofralara özel bir lezzet sunuyor. Evde pratik bir biçimde hazırlanabilen bu tarif, pastanelerdeki açmalara benzeyen bir sonuç veriyor. İşte adım adım, püf noktalarıyla birlikte pamuk gibi tel tel açma tarifi…

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)

1 adet yumurta (akı hamurda, sarısı üzeri için)

4,5 su bardağı un (dikkatli bir şekilde eklenmeli)

100 gram tereyağı (katlar arasına sürmek için)

091742710-acma1.jpg

YAPILIŞI

  • İlk olarak yoğurma kabına ılık süt, maya ve şekeri ekleyip birkaç dakika beklemeye alın.
  • Sonrasında sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ekleyin.
  • Kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra, ondan parçalar koparıp merdane ile açın.
  • Açtığınız hamurun arasına eritilmiş tereyağı sürüp, rulo şeklinde sarın.
  • Ruloların uçlarını birleştirerek halka şekli oluşturun.
  • Hazırlanan açmaları tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan açmalar, kat kat ayrılan dokusuyla adeta pastanelerden sofralarınıza geliyor.

AFİYET OLSUN...