Kandil'in Sofrasını Şenlendiren Topaklanmayan Un Helvası Tarifi ve Püf Noktaları!
Mevlid Kandili'nin olmazsa olmazı un helvası, ruhumuza huzur veren bir paylaşım geleneğiyle sofralarımızı zenginleştiriyor. İşte bu eşsiz lezzeti evde kolayca yapabileceğiniz, sıcacık bir geleneksel un helvası tarifi.

Mevlid Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği, ruhsal huzurun ve birlikteliğin zirveye ulaştığı anlamlı bir gece. Bu kutsal gecenin yüzyıllardır süregelen en güzel geleneği şüphesiz ki un helvası. Bu özel anı, evinizi geleneksel bu lezzetin hoş kokusuyla doldurarak kutlamak istemez misiniz? İşte Mevlid Kandili’ne layık, anne usulü gibi lezzetli bir un helvası tarifi:
GEREKEN MALZEMELER
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
2 su bardağı un
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
Şerbet İçin;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt (600 ml)
HAZIRLANIŞI
- Cevizli un helvasını hazırlamak için bir tencereye süt ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. Şekerin tamamen erimesini sağlamak için ısıtıyoruz. Dilerseniz, helvayı süt yerine yalnızca su ile ya da su ve süt karışımı ile de hazırlayabilirsiniz.
- Derin bir tava alarak tereyağı ve sıvı yağı ekleyelim. Tereyağını bu tavada eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra unu ilave ederek, unun rengi dönene dek orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan una cevizleri ekleyip, 1-2 dakika daha kavuralım.
- Hazırladığımız şerbeti, unlu karışımın üstüne dikkatlice dökelim.
- Un helvasının şerbeti çekip, kıvam alana kadar sürekli karıştırmaya devam edelim.
- Helvamız istenen kıvama geldiğinde ocağı kapatalım.
- Sıcak haldeyken, bir kaşık yardımıyla şekillendirelim ve servis tabağına aktaralım. Dilerseniz farklı şekiller de verebilirsiniz.
Afiyet olsun!